Как се прави омбре маникюр?

ИЗБОРЪТ НА ЦВЕТОВЕ И СЪВЕТИ

Един от главните проблеми, които срещат дамите е бързото израстване на ноктите, в следствие от което маникюрът изглежда стар, захабен, не много ефектен. Решението затова е много просто, препоръчваме по-светлият цвят от избраните да бъде поставян в самото начало на ноктите и възможно най-близо до кожичките. При това нанасяне, вариантите за зацапване на кожичките с обикновен лак е много по-малко, много по-незабележимо, няма да оцвети кожичките и въпреки изтриване цвета да остане по тях. Също така това позволява на маникюра при израстване да запази красотата и изяществото си.

НАНАСЯНЕ НА ЛАКОВЕ И ТЕХНИКИ

След оформяне на желаната форма плочка, полиране на нокътя и неговото обезмасляване, първата стъпка, както при нанасяне на обикновен лак, така и при нанасяне на гел лак е да се постави внимателно база за нокти. Базата има за цел, както да предпази ноктите, така и да осигури максимална трайност на маникюра. Базата препоръчваме да се поставя вниманието около кожичките и да не забравяте да поставяте в края на ноктите, както и да запечатвате самата им форма. Това запечатване ще спомогне за по-дългия живот на маникюра, особено за дамите, които работят често на компютър и домакините.

ОМБРЕ С ГЪБКА

Нанасянето на омбре с гъбка е един от най-разпространените начини за направата на омбре ефект в маникюра. След избор на цветовете трябва да се сдобиете с гъбка, обикновено такава за полиране на плочката, която да намокрите, изцедите и изрежете, за да е по-малка и да не цапа кожичките отстрани. Ако сте избрани обикновени лакове, то тогава трябва да нанесете по-светлия цвят в основата на нокътя, до средата му и да изчакате да изсъхне добре, преди следващите стъпки. Ако сте избрали гел лак, то тогава трябва да нанесете двата цвята на гъбката и да започнете поставяне с потупващи движения, от основата, по дължината на нокътната плочка. При обикновения лак, трябва да се нанесе само втория цвят и да се слее с потупващи движения към първия избран.

ВЕЧНОТО ЗАЦАПВАНЕ ПО КОЖИЧКИТЕ

Винаги го има този проблем при избор на омбре лак. Спасението е памуче/клечка за уши или специални химикалки напоени с ацетон, както и специален лак, който се поставя, като ореол на кожичките, изсъхва и след това се премахва чрез отлепяне, заедно с попадналия лак.

В салон за красота Pellucci, ще намерите разнообразие от професионалисти, които могат да ви предоставят услугата – омбре маникюр. Ако пък сте ентусиасти, които предпочитат да правят маникюра си сами, салоните за красота Pellucci, предлагат курсове, които ще ви направят истински творец в света на маникюра и педикюра. Белите нюанси, но и цветните такива са прекрасна комбинация за свеж маникюр, но какви са вашите предпочитани цветове, които сте сигурни, че ще направя омбре маникюра перфектен?

Facebook
Email
LinkedIn

Не пропускай месечните ни предложения!

Абонирай се за бюлетина, за да получаваш първи актуалните ни предложения.