-35% на всички услуги при първо посещение на нов клиент!

Как се прави омбре маникюр

Изборът на цветове и съвети

Един от главните проблеми, които срещат дамите е бързото израстване на ноктите, в следствие от което маникюрът изглежда стар, захабен, не много ефектен. Решението затова е много просто, препоръчваме по-светлият цвят от избраните да бъде поставян в самото начало на ноктите и възможно най-близо до кожичките. При това нанасяне, вариантите за зацапване на кожичките с обикновен лак е много по-малко, много по-незабележимо, няма да оцвети кожичките и въпреки изтриване цвета да остане по тях. Също така това позволява на маникюра при израстване да запази красотата и изяществото си.

Нанасяне на лакове и техники

След оформяне на желаната форма плочка, полиране на нокътя и неговото обезмасляване, първата стъпка, както при нанасяне на обикновен лак, така и при нанасяне на гел лак е да се постави внимателно база за нокти. Базата има за цел, както да предпази ноктите, така и да осигури максимална трайност на маникюра. Базата препоръчваме да се поставя вниманието около кожичките и да не забравяте да поставяте в края на ноктите, както и да запечатвате самата им форма. Това запечатване ще спомогне за по-дългия живот на маникюра, особено за дамите, които работят често на компютър и домакините.

Омбре с гъбка

Нанасянето на омбре с гъбка е един от най-разпространените начини за направата на омбре ефект в маникюра. След избор на цветовете трябва да се сдобиете с гъбка, обикновено такава за полиране на плочката, която да намокрите, изцедите и изрежете, за да е по-малка и да не цапа кожичките отстрани. Ако сте избрани обикновени лакове, то тогава трябва да нанесете по-светлия цвят в основата на нокътя, до средата му и да изчакате да изсъхне добре, преди следващите стъпки. Ако сте избрали гел лак, то тогава трябва да нанесете двата цвята на гъбката и да започнете поставяне с потупващи движения, от основата, по дължината на нокътната плочка. При обикновения лак, трябва да се нанесе само втория цвят и да се слее с потупващи движения към първия избран. 

Вечното зацапване по кожичките

Винаги го има този проблем при избор на омбре лак. Спасението е памуче/клечка за уши или специални химикалки напоени с ацетон, както и специален лак, който се поставя, като ореол на кожичките, изсъхва и след това се премахва чрез отлепяне, заедно с попадналия лак.

В салон за красота Pellucci, ще намерите разнообразие от професионалисти, които могат да ви предоставят услугата – омбре маникюр. Ако пък сте ентусиасти, които предпочитат да правят маникюра си сами, салоните за красота Pellucci, предлагат курсове, които ще ви направят истински творец в света на маникюра и педикюра. Белите нюанси, но и цветните такива са прекрасна комбинация за свеж маникюр, но какви са вашите предпочитани цветове, които сте сигурни, че ще направя омбре маникюра перфектен?