-35% на всички услуги при първо посещение на нов клиент!

Политика за ЗЛД и бисквитки

Ние от ПЕЛУЧИ ЕООД се стремим да предостави на своите клиенти и посетители на уебсайта pellucci.bg отлично ниво на безопасност на личните данни. Това се отнася за информацията, предоставена от потребителите доброволно или събрана с помощта на технологични инструменти по време на взаимодействието на потребителите с уебсайта. Личните данни са всяка информация, която може да Ви идентифицира директно или косвено – име, имейл адрес, телефонен номер, пощенски адрес и др. Нашата политика за защита на личните данни гарантира, че обработката им е в съответствие с приложимото законодателство в областта и неприкосновеността на личния живот.

Тази политика за поверителност има за цел да представи по ясен и разбираем начин:

  • Какви лични данни събираме и обработваме за Вас като потребител на наши услуги или когато ползвате нашия уебсайт;
  • Как използваме Вашите лични данни;
  • Как и колко дълго съхраняваме Вашите лични данни;
  • На кого разкриваме Ваши лични данни;
  • Какви са Вашите права като субект на лични данни и как можете да ги упражните;

Събиране на лични данни

Ние събираме и поддържаме лична информация за Вас, което може да включва Вашето име, адрес, имейл адрес, телефонен номер и други персонални данни. Ние получаваме Вашата информация от следните източници:

  1. Ако доброволно ни предоставите информация, посредством попълване на формуляри на нашия сайт. Това може да включва информация, предоставена към момента на заявяване на поръчка за закупуване на стоки, резервиране на час за услуга, при записване за имейл бюлетин, или кореспонденция с нас чрез формата за контакти.
  2. Чрез Вашия браузър, когато посетите нашия сайт и браузъра Ви взаимодейства с нас. Използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и анализират Вашето поведение при престоя на уеб страницата, без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Analytics, Google Search Console, facebook pixel. Данните се събират и администрират от Google и facebook и ние имаме достъп само до агрегираната информация. Тя се събира с помощта на бисквитки (cookies).

За да обработим и доставим Вашата поръчка ни е необходима следната информация: име, телефонен номер, имейл адрес, адрес за доставка. Предоставените данни ще бъдат използвани от наши служители с цел обработка и доставка на поръчката. Вашите данни се криптират и съхраняват в нашата база, до заявяване за изтриване на личните данни от Ваша страна.

Всички наши поръчки се доставят чрез фирмите Спиди и Еконт. Можете да се запознаете с политиката за поверителност на доставчиците на https://speedy.bg/bg/gdpr (за Спиди) и https://www.econt.com/econt-express/privacy-policy (за Еконт). Ние ще обменяме информация с доставчиците само до степента, необходима за доставка на поръчките, които правите чрез нашия уебсайт.

Какво се случва с Вашите лични данни?

Личните данни, представени от Вас доброволно, се съхраняват в криптирана форма на нашите сървъри и ще бъдат използвани единствено и само за целите на сайта, без да се предоставят под каквато и да било форма на трети страни без Ваше съгласие.

Използване на събраната информация

Личните данни, събрани по време на поръчка на продукти ще бъдат използвани с цел доставка на продуктите.

Личните данни, събрани чрез бисквитки (cookies) ще бъдат използвани с цел подобряване на услугите и потребителското преживяване на сайта pellucci.bg.

Личните данни, събрани от формата за контакт ще бъдат използвани с цел връзка с Вас и отговор на Вашите запитвания.

Личните данни, събрани при запазване на час за услуга ще бъдат използвани с цел потвърждение на ангажимента и уведомяване в случай на необходими промени от страна на pellucci.bg.

Личните данни, събрани чрез Facebook Pixel, могат да бъдат използвани, за да Ви предложим продукти и услуги, максимално уместни за Вашите предпочитания и интереси. Можете да контролирате своята информация и предпочитания за фейсбук реклама на следния адрес: https://www.facebook.com/ads/preferences/

Pellucci.bg може да разкрива лични данни само в описаните от закона случаи, със съдебно решение, ако се появи нужда от защита правата на собственост върху сайта или нужда от защита на личната сигурност на някой от потребителите или на обществеността.

Срок на съхранение

Вашите лични данни ще бъдат съхранявани до получаване на потвърждение за отказ от Ваша страна.

Ако желаете да изтрием Вашия профил от нашата база данни, моля заявете своето желание да изтрием профила Ви на адрес [email protected]. Имайте предвид, че ще продължим да пазим историята на вече направените поръчки, както и информацията, необходима и изискуема според законодателството на Република България, включително Закона за счетоводството, Закона за мерките срещу изпирането на пари, както и от държавни органи, включително НАП и ДАНС.

Политика за бисквитки (Cookies)

За да сме сигурни, че получавате най-подходящата информация и най-добрите услуги, когато посещавате страниците на pellucci.bg, информация и данни ще бъдат събирани чрез употреба на т.нар. “бисквитки” (cookies). Тази информация, събрана посредством софтуерни продукти на трети страни, се използва с цел да Ви осигурим персонализирано преживяване, когато посещавате Сайта, както и за подобряване на продуктите и услугите.Tази Политика за бисквитки обяснява видовете технологии, които използваме, какво правят те и Вашия избор по отношение на тяхната употреба.

Какво представляват бисквитките?

Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия Сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство. Повечето съвременни уебсайтове използват бисквитки, за да подобрят използваемостта. Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

Ние и нашите доставчици на услуги можем да използваме следните видове бисквитки:

1. Задължителни бисквитки (essential cookies).

Тези бисквитки са строго необходими, за да може уебсайтът да изпълнява своите функции. Примерна употреба:

  • установяване автентичността и самоличността на потребителите, когато те използват Сайта, с цел предоставяне на заявените услуги и продукти.
  • с цел поддръжка сигурността на нашите услуги.

2. Бисквитки за ефективност и функционалност (Performance and functionality cookies):

Тези бисквитки не са строго необходими, но позволяват персонализация на онлайн преживяването на посетителите. Примерна употреба:

  • запомняне на потребителските предпочитания, с цел избягване на необходимостта за многократно предоставяне на една и съща информация (например данни за достъп до услугите);
  • събиране и анализ на информация относно начина на употреба на уебсайта и услугите. Това позволява да бъдат осъществени поетапни подобрения на Сайта и Услугите, да се извършват пазарни проучвания (свързани например с популярността на определени продукти и страници, броя кликове, броя споделяния и др.)

3. Рекламни бисквитки

Примерна употреба:

  • получаване на информация относно начина на употреба на Интернет страниците на уебсайта – вклкючително посетени страници, популярност на реклами и др;
  • определяне популярността на различните страници и елементи от Сайта;
  • анализ популярността и употребата на предлаганите продукти и услуги, както и Сайта като цяло;
  • проследяване успеха на дадена страница във времето;
  • определяне честотата на посещение на Сайта от страна на потребителите.

Някои от бисквитките целят предоставянето на реклами, които са съобразени с предпочитанията на потребителите (“реклама, базирана на интересите”).

4. Сесийни бисквитки

Примерна употреба на сесийни бисквитки:

  • свободно придвижване между страниците на Сайте, без да е необходимо повторно вписване в клиентския профил – „един вход“ (single sign-on);
  • разпознаване на потребителите, които се връщат на Сайта, за да използват Услугите;
  • запазване отговорите на попълена анкетна форма, с цел предотвратяване необходимостта от многократно въвеждане на една и съща информация.

5. Бисквитки на трети страни:

Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Те се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.

Adwise – събира анонимни данни, за да изобразява индивидуално насочени реклами – за да разберете повече, посетете този линк: https://www.adwise.bg/

Adsense – показва новини според потребителя.

Google Analytics – за да генерираме статистика за трафика на сайтовете и източниците на трафик, както и за конвертиране на мерките и продажбите – за отказ вижте тук – https://support.google.com/analytics/answer/181881

Facebook pixel – услугата генерира статистика за трафика в сайта и източниците на трафик. Информацията може да бъде използвана за създаване на персонализирана реклама. За да редактирате своите предпочитания, посетете следния адрес: https://www.facebook.com/ads/preferences/

Как се изтриват бисквитки?

Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете aboutcookies.org. Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, може да попречат на части от нашия Сайт да функционират правилно.

Вашите права

Като наши потребители имате право на:

  • Информираност (във връзка с обработването на личните Ви данни от администратора);
  • Достъп до Вашите лични данни;
  • Коригиране (ако данните са неточни);
  • Изтриване на личните данни (право „да бъдеш забравен“);
  • Ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни;
  • Възражение спрямо обработването на личните данни;
  • Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата Ви са били нарушени.

Всеки потребител на сайта има възможност да оттегли съгласието си да обработваме и съхраняваме личните му данни, по всяко време без други условности. Корекцията на даннните и оттегляне съгласието за обработка става чрез клиентският профил на сайта, или като се свържете с нас, чрез една от посочените форми за контакт:

  • писмо, изпратено до адрес: ПЕЛУЧИ ЕООД
    България, Ботевград
    Ж.К. Васил Левски бл.43 вх.Б
  • електронно писмо на имейл адрес: [email protected]
  • формa за контакт на интернет страница https://pellucci.bg/kontakti/

Органите, които регулират нашата дейност са:

Комисия за защита на личните данни

Адрес: София, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, тел. 02/ 915 3519

Електронна поща: [email protected]

Интернет страница: www.cpdp.bg

Комисия за защита на потребителите

Адрес: София, пл. „Славейков“ №4А, ет. 3, 4 и 6, тел. 0700 111 22

Електронна поща: [email protected]

Интернет страница: www.kzp.bg

При необходимост може да използвате Европейската платформа за онлайн решаване на спорове   https://ec.europa.eu

Изменения на политиката

Политиката за защита на личните данни и бисквитки може да бъде променяна, но при всяка промяна се задължаваме да публикуваме и датата на тази промяна. Ако в съдържанието се променят някои основни параметри, всички промени ще бъдат публикувани в сайта. Съветваме нашите потребители периодично да преглеждат това изявление, за да се информират за начините, по които са защитени личните им данни.

Контакт с нас

Ако имате някакви въпроси, искания или коментари относно политиката за поверителност на сайта pellucci.bg и работата с него, моля, изпращайте своите писма на e-mail: [email protected]

Не пропускай месечните ни предложения!

Абонирай се за бюлетина, за да получаваш първи актуалните ни предложения.