Валидиране на придобития опит

Pellucci

Валидиране

Валидирането е процес, при който лица, които притежават знания и умения по дадена професия или част от нея, но нямат документ, който да докаже това, могат да получат такъв документ чрез валидиране. В Академия Пелучи® може да получите документ за професия или специалност (Свидетелство или Удостоверение за част от професия)

Pellucci

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСА

Курсовете по маникюр и педикюр са подходящи както за начинаещи, които току-що ще се запознават със сферата на красотата, така и за напреднали, които искат да опреснят своите знания и да развият още повече своите умения.

КОЙ ИМА ПРАВО ДА ВАЛИДИРА ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНТНОСТИ ?

Всеки, който е навършил 16 години и завършено основно образование, без значение дали учи, работи или е безработен.

 • лица с продължителен трудов опит и трудов стаж, които не притежават официално признат документ за придобита професионална квалификация.

ПО КОИ ПРОФЕСИИ МОЖЕ ДА СЕ ВАЛИДИРАТЕ ПРИ НАС?

Валидиране на цяла професия

Професия
Специалност
815020 Козметик
8150201 Козметика
815010 Фризьор
815010 Фризьорство
815030 Маникюрист-педикюрист
8150301 Маникюр, педикюр и ноктопластика

Валидиране на част от цяла професия - модул:

Професия
Специалност
Миглопластика
815020 Козметик  8150201 Козметика
Професионален грим
815020 Козметик  8150201 Козметика

В природата на жената е да търси начини да изрази творческите си заложби.

Pellucci

ЗА КУРСА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВАЛИДИРАНЕ

 1. Заявление от кандидата за валидиране.
 2. Доказателства за придобити професионални знания и умения ( дипломи, удостоверения, уверения, трудова книжка, договори, сертификати, длъжностни характеристики и др. ).
 • трудова книжка или препис-извлечение от трудовата книжка служебна книжка, осигурителна книжка
 • документ за образователно равнище
 • атестации
 • референции
 • свидетелства
 • удостоверения от предишни професионални обучения
 • артефакти
 • снимки на артефакти и др.

Подробна информация за условията на прием, текущите курсове, вариантите за самостоятелно обучение и валидиране на компетентности може да получите като се свържете с нас.

При одобрение на Вашето заявление от Вас ще се очаква да представите в оригинал следните допълнителни документи:

 • документ за самоличност (копие и оригинал)
 • удостоверение за завършено средно образование (копие и оригинал)
 • медицинско удостоверение от личния лекар, че професията, по която кандидатът желае да се обучава, не му е противопоказна
 • оригинали на документите, приложени в цифров вид към заявлението (при подаване онлайн)
 • четири броя снимки за документи — матови, цветни
 • документ за платена такса (авизо за банков превод)

КОЛКО ПРОДЪЛЖАВА ПРОЦЕДУРАТА НА ВАЛИДИРАНЕТО ?

Продължителността на валидирането зависи от това:

 • какво ще валидирате – само един резултат от учене, част от професия, специалност и пр.
 • колко убедителни са представените от Вас доказателства и имат ли те връзка със заявената за валидиране професионална квалификация?
 • до колко Вие ще спазвате стъпките и сроковете, които ще бъдат определени във Вашия индивидуален план за валидиране и личната мотивация да подготвите и предадете в кратки срокове своите документи.

ДИПЛОМА ПРИ ЗАВЪРШВАНЕ

След завършване на обучение за валидиране на професионална квалификация и сертификати издаваме Държавно Свидетелство за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и културата. С този документ имате право да работите като професионалист – маникюрист във всички салони за красота и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз. Държавно Свидетелство за професионално обучение, Ви дава правото да практикувате, както и да започнете самостоятелен бизнес като МАНИКЮРИСТ на свободна практика.

Вашето портфолио ще бъде допълнено от:
Сертификат на английски език Сертификат на български език
Продължителност на обучението: 200 часа
Часовете могат да се вземат в рамките на 1 календарна година
Място на обучение: Салон за красота „Пелучи“? гр.Ботевград бул. 3-ти март 85
Можем да съдействаме с преференциални цени за хотел
Преподавател: Поля Пешева
Форма на обучение: практическа присъствена част и теоретична
Документ: Удостоверение за професионално обучение
При желание от страна на курсиста можем да изготвим  Европас приложение към дипломата,което ще Ви послужи при кандидатстване за работа в страните от ЕС
Цена на обучението: определя в зависимост от това дали се налага допълнителна подготовка на кандидата:
Ако не налага допълнителна теория и практика по съответната професия  – 990лв
С допълнителна практика и теория, 50 часа. – 1490лв
Начин на плащане: по банков път
Старт: по запитване 0899 982 561 / 0894 822 441

Документите за валидиране професионална квалификация и сертификати Дълголетие® се издават от ЦПО към „АКАДЕМИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ“ ЕООД с лиценз № 2018121455 / 05.11.2018г от НАПОО, към Министерство на образованието и науката. Виж повече на www.dalgoletiebg.com

Pellucci

Преподаватели

Творчески директор / Фризьор

Ментор / Фризьор

Искрен Георгиев

Фризьор

Севдалина Лимонова

Фризьор / Маникюрист

Вероника Маринова

Маникюрист

Арт директор / Маникюрист

Ментор

Пани митева

Ментор / Фризьор

Иванка Антева

Фризьор

Мениджър / Фризьор

Ментор / Фризьор

Георги Вълков

Ментор 

Незабравка Лазарова

Маникюрист

Отзиви от клиенти

За първи път ги посетих днес и съм много впечатлен от професионалното отношение и грижата, която полагат за всеки клиент! Препоръчвам ги горещо!
Мартин Узунов

Отзиви от клиенти

Най-свежия и Амбициозен екип, който съм срещал в последно време! Имах и възможността да се уча там , доволен съм от това което ми дадоха и дадох, определено ги препоръчвам! Просто са най-добрите в района.
Mimo Dewis

Отзиви от клиенти

Най накрая професионално отношение бърза реакция и точност а и много благодарности за компромиса които направи Рони. Обичам ви и пак ще ви посетя. Успех на хубавия екип само така и ще успеете!
Виолета Лилова

Отзиви от клиенти

Здравейте, ботевградчани! Аз не съм от града, но често го посещавам. Днес за 1-ви път се възползвах от услугите в салона и искам да споделя доброто впечатление, което хората там оставиха умен. Горещо препоръчвам!
Lucy Gashevska

Отзиви от клиенти

Страхотно обслужване и много добри професионалисти. Усмихнати и вежливи с клиентите си. Препоръчвам ги!
Мария Йорданова

ДЕНИС ДИМИТРОВ

Здравейте, казвам се Денис Димитров и съм професионален фризьор с дългогодишен опит в индустрията. Започнах своята кариера през 2017 г., преминавайки обучения при водещи имена в българското и международното коафьорство. Работил съм в един от най-луксозните салони в България и в салон и академия “Пелучи” като фризьор, лектор и мотиватор. Днес съм творчески директор и съосновател на академия “Пелучи”, където се стремим да обучаваме нови таланти в професиите на красотата.

Аз съм автор на четири учебника по фризьорство и бръснарство и създател на собствен бранд козметика за брада, коса, лице и нокти. Моето мото е: “Тук си специален” – философия, която вграждаме във всяка наша услуга и обучение.

Академия “Пелучи” - Обучение и Кариера

Нашата академия е създадена с мисията да предоставя висококачествено обучение за салоните за красота, с цел повишаване на стандартите на предлаганите услуги и предоставяне на клиентите максимално изживяване на достъпна цена. Обучаваме кадри в следните професии:

Завършилите успешно нашите курсове имат възможност за реализация в нашата франчайз система или в луксозни салони за красота в България. Над 95% от нашите кадри намират успешна реализация в избраната от тях професия. Ние предоставяме най-достъпното и бързо приложимо обучение, което подготвя нашите ученици с необходимите знания и увереност да започнат веднага като специалисти в избраната от тях област.

Гордея се и съм щастлив от своята силна амбиция, която никога не се изчерпва. Благодарение на нея постигам безупречните резултати, към които винаги съм се стремял. Стремя се винаги да давам най-доброто от себе си, за да могат моите клиенти да почувстват, че получават най-доброто за тях. Когато те са щастливи, щастлив съм и аз!

Това е моят път и моята мисия – да създавам красота и да предавам знанията си на новите поколения професионалисти.

Професионални постижения и ангажименти

През годините съм натрупал значителен опит и признание в индустрията:

Философия и подход

Моят подход към фризьорството е изцяло ориентиран към клиента. Вярвам, че всяка прическа и стайлинг трябва да отразява индивидуалността и уникалността на човека. Именно затова се стремя към персонализиран подход, като същевременно следвам най-новите тенденции и техники в света на красотата.

Бъдещи проекти и цели

В момента работя по разширяване на моята козметична линия и откриване на нови обекти на академия “Пелучи” в страната и чужбина. Целта ми е да създадем мрежа от висококачествени салони и академии, които да предлагат най-доброто обучение и услуги в индустрията на красотата.

Ако искате да научите повече за нашите програми и услуги или да се включите в нашите курсове, не се колебайте да се свържете с нас. Очаквам с нетърпение да ви приветствам в света на красотата и стилът!

ПОЛЯ ПЕШЕВА

За мен работата като маникюрист, миглостилист, гримьор и микроблейдинг артист е възможност да развия творческите си заложби и дух в професионална кариера!
За да отговоря на очакванията, на своите клиенти, редовно актуализирам уменията си, посещавайки майсторски класове и надграждащи обучения.

МАРИО НАКОВ

След като открих, че изкуството да подстригвам косата на човек в съответствие с модните тенденции и индивидуалните характеристики, ми носи удовлетворение, записах най-престижната академия за фризьори в България. Продължих обучението си, посещавайки още редица семинари и обучения, които ми дават самочувствие на професионалист и човек, който може да бъде полезен на своите клиенти с добър съвет за тяхната нова визия.

Не пропускай месечните ни предложения!

Абонирай се за бюлетина, за да получаваш първи актуалните ни предложения.